HOŘČÍK
Hořčík je velice důležitý prvek, který se v těle uplatňuje v mnoha procesech. Hořčík je důležitý nejen pro správnou funkci svalů a nervové soustavy, ale i pro zdravé zuby a kosti nebo třeba pomáhá proti únavě a vyčerpání.
Mezi potraviny bohaté na hořčík patří zejména listová zelenina, ovoce - banány, avokádo, obiloviny a ořechy - kešu. Hořčík můžete doplnit i v podobě doplňků stravy. Tady je potřeba se podívat, v jaké formě se hořčík vyskytuje. Můžou to být anorganické formy, kde je využitelnost malá nebo organické, kde se využitelnost zvyšuje. Mezi anorganické formy patří například oxid, síran, uhličitan. Jsou to levnější formy a hořčíku z nich moc nezískáte. Naopak, když budete mít formy mléčnanu, glukonátu, bisglycinátu a další, pak je využitelnost mnohem větší.
Určitě nedostatek hořčíku nepodceňujte.